Ediția VII - 2021


Ediția din 2021 a marcat o premieră prin locația deosebită care a găzduit întâlnirea chitariștilor români - Muzeul ASTRA din Sibiu, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa și unul dintre reperele culturale românești. În weekend-ul 17-19 septembrie, locația a fost animată de cei 475 de chitariști care au cântat la Concertul Manifest, dar și de câteva mii de spectatori care au venit la festival pentru a se bucura de muzică, relaxare și activități conexe.

Pentru prima dată la Guitar Meeting, membrii trupei Bucovina au urcat pe scenă pentru a cânta bine-cunoscutele piese „Straja” și „Spune tu vânt” alături de participanți, iar trupa Cargo a dat tonul unor momente muzicale cu adevărat speciale, dedicate pieselor „Românie te strig” și „Zi de Zi”. Membrii de la Trooper, foarte iubiți de publicul rock din Sibiu, cunoscutul artist folk Mircea Vintilă, dar și Paul Radu, solistul trupei Antract, au fost și ei impresionați de talentul și dăruirea tinerilor chitariști, alături de care și-au cântat propriile piese.

Alături de ei, au mai participat o serie de artiști prieteni ai festivalului, printre care Sofia Murăruș, Adrian „Moldo” Moldovan și Cătălin Onețiu la voce, respectiv band-ul format din Ilie „Manole” Vlad - chitară, Dragoș Zaplitnei - bass, Tinel Mureșan - tobă, Haris Mureșan - tobă. Cu toții au pus în scenă alte piese cunoscute din playlist-ul ediției: instrumentalul Game of Thrones, "Another brick in the wall" de Pink Floyd, "Let it be" / "Hey Jude" semnate The Beatles sau colajul "I want to break free" / "We will rock you" de Queen.

Tema ediției 2021 de la Guitar Meeting a fost “Experience”. Prin aceasta, am provocat participanții să iasă din mulțime și să se alăture demersului nostru, ce pune în centru spiritul rock autentic. Programul dens și locația din mijlocul naturii s-au contopit într-o experiență culturală complexă, cum sperăm că n-ați mai trăit.

🚩 Susținători

Cofinațat de AFCN, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Găzduit de Muzeul Astra

Partener Principal: GLS

Parteneri: Marquardt, Unimat, Promenada Sibiu, Ursus, Easy Industry, Tinero, Thomas Haus, Simpa, Lanco

Parteneri Media: Rock FM, Sibiu City App, Zile și Nopți, Tribuna

Foto: Tudor Troancă

Alte sugestii

Ediția VI - 2020
Ediția V - 2019
Ediția IV - 2018
Ediția III - 2017
Ediția II - 2016