Ediția V - 2019


Între 12-14 iulie 2019 a avut loc cea mai mare întâlnire a noastră, a chitariștilor din România, în Piața Huet din Sibiu. În total, 443 de chitariști din toate zonele țării am participat la Concertul Manifest din ziua de sâmbătă, când am cântat împreună 15 cântece folk și rock cunoscute, în fața miilor de spectatori care s-au bucurat de pe margini de sunetul armonios al chitarelor noastre.

Concertul colectiv de sâmbătă ni i-a adus pe scenă pe unii dintre artiștii etalon din muzica rock și folk din România, adevărate modele pentru noi, chitariști de toate vârstele. Alin Dincă, care de altfel a prezentat concertul și ne-a motivat pe tot parcursul serii, a cântat în duet cu noi cântecul "Zi după zi" al formației sale, Trooper, alături de fratele lui, Aurelian Dincă "Balauru’".

Mircea Vintilă, un artist folk care a inspirat generații de-a lungul timpului, a fost invitatul special al evenimentului, așa că l-am primit cu aplauze, entuziasm și chitare-n aer. S-au mai alăturat Doru Trăscău de la The Monojacks, care a cântat alături de noi piesa "1000 de da", Paul Radu de la Antract care ne-a dat și mai multă speranță cu melodia "Trebuie să crezi", Ștefan Boldiszar de la Semnal M ce ne-a amintit de "Primăvara Românească", dar și alți artiști sibieni care au interpretat cântece cu mesaje puternice, precum: "Vino Doamne", "Imnul Golanilor", "Back to life" (Goodbye to Gravity) sau "Praf de stele".

🚩 Susținători

Cofinațat de AFCN și Primăria Municipiului Sibiu

Parteneri principal: Joyson Safety Systems, Julius Meinl

Parteneri: Unimat, Marquardt, Aqua Carpatica, Porsche Romania, Skoda, IFM, Zeedo, Bachmann, TimeLine, Simpa, Keep Calling, Kulinarium, Beck’s, Electro Con.

Recomandat de Rock FM

Parteneri Media: Zile si Nopti, Tribuna, Sibiu City App, Maximum Rock, Let's Rock

Alte sugestii

Ediția VII - 2021
Ediția VI - 2020
Ediția IV - 2018
Ediția III - 2017
Ediția II - 2016