Ediția IV - 2018

422 de chitariști din 50 de orașe din România am fost în total la cea de-a patra ediție Sibiu Guitar Meeting, în anul 2018! Festivalul s-a desfășurat la Habermann Markt în perioada 21-23 septembrie.

La această ediție am cântat simultan cele 15 melodii folk și rock învățate, fiind acompaniați live chiar de autorii cântecelor - Adrian Despot de la Vița de Vie, Ștefan Boldijar de la Semnal M, Alin „Coiotu” Dincă de la Trooper, Paul Radu de la Antract, dar și de ceilalți membrii ai trupelor. Evenimentul a fost prezentat de Cristian Hrubaru.

Un alt moment cheie al festivalului a avut loc chiar în prima zi - concertul  „Generația Rock salută Generația Folk”, care și-a propus să aducă pe scenă trupe de copii și tineri, printre care: Grupul Balada al Palatului Copiilor din Sibiu, Banda CPO a Centrului De Plasament Orlat, formaţiile Ad-Hoc, Revolver şi SGF (Shred Guitar Force) din Sibiu, dar și grupuri din București și Craiova. În continuare, ne-am bucurat de un super show al formaţiei Trooper, în care au cântat cele mai cunoscute melodii proprii, dar și piese în premieră, incluse pe noul album. La finalul serii, chitaristul finlandez Samuli Federley a cântat pentru prima dată în România. Seria concertelor a continuat cu un spectacol acustic Viţa de Vie - sâmbătă, iar duminică a avut loc un concert al formaţiei Semnal M.

🚩 Susținători

Cofinațat de AFCN și Primăria Municipiului Sibiu

Partener principal: Joyson Safety Systems

Parteneri: Marquardt, Unimat, Julius Meinl, Banca Transilvania, Swoboda, Porsche Romania, Fender, GuitarShop, Bachmann, Thomas Haus, TimeLine

Recomandat de Rock FM

Parteneri Media: Metalhead, Maximum Rock, Info Music, Let's Rock, RockStage, Sibiu City App, Zile si Nopti, Turnul Sfatului, Tribuna.

Alte sugestii

Ediția VII - 2021
Ediția VI - 2020
Ediția V - 2019
Ediția III - 2017
Ediția II - 2016