Ediția VI - 2020

În ciuda pandemiei, Sibiul a devenit din nou polul de întâlnire al chitariștilor români la Sibiu Guitar Meeting, între 19-20 septembrie. Situația din acest an a limitat însă Concertul Colectiv la un număr maxim de 300 de chitariști, dar dacă pandemia nu ar fi impus participarea unui număr restrâns, cu siguranță recordurile din ultimii ani ar fi fost doborâte. Totodată, deși publicul a fost și el restrâns, evenimentul a fost transmis pentru prima dată online, integral, iar înregistrarea concertului a adunat peste 50.000 de vizualizări.

O serie de artiști mari, autori ai pieselor din playlist, au urcat pe scenă de-a lungul serii și au acompaniat sutele de chitariști cu vocea. Adrian Despot de la Vița de Vie a interpretat cunoscutul cântec “Praf de stele”, Mircea Vintilă a încântat cu două piese etalon – “Vinovații fără vină” și “Adio, deci pe curând” de Pasărea Colibri, Emeric Imre a participat pentru prima dată la eveniment și a cântat “Nebun de alb”, frații Dincă de la formația Trooper au urcat pe scenă, unde au interpretat piesa “Trec anii (Zi după zi)”, Paul Radu de la Antract a cântat “Trebuie să crezi” și “Iubirea”, iar Florin Grigoraș de la Riff a pregătit cântecul “În loc de bun rămas”. Alături de ei, o serie de artiști cunoscuți și iubiți pe plan local și nu numai, au preluat microfonul și instrumentele de-a lungul serii: Maria Cojocaru, Sofia Murăruș, Diana Toader, Moldovan Adrian, Marius Borcoman și alții.

Tema ediției 2020 a Sibiu Guitar Meeting a fost “Legacy”, ce a invitat la o celebrare a moștenirii lăsată de mai marii artiști ai muzicii rock, români și internaționali; moștenirea fiind un cadou al trecutului, care ajută la crearea unui viitor mai bun.

🚩 Susținători

Cofinațat de AFCN, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: GLS, Unimat, Marquardt, Habermann Markt, Metropolis, Ballan Sportswear, Thomas Haus, Kulinarium.

Recomandat de Rock FM

Parteneri Media: Zile si Nopti, Sibiu City App, Turnul Sfatului, Tribuna

Alte sugestii

Ediția VII - 2021
Ediția V - 2019
Ediția IV - 2018
Ediția III - 2017
Ediția II - 2016