Ediția II - 2016

327 de chitariști și-au dat întâlnire la Sibiu în cel mai mare concert colectiv din România, între 23 și 24 septembrie, unde au interpretat 11 piese care au fost votate online de 2000 de oameni.

Alături de micii chitariști, pe scenă au urcat nume impresionante din muzica românească. A.G. Wienberger a cântat cu cei mici "Let it be". Stefan Boldijar, liderul și solistul trupei Semnal M a interpretat propria piesă „La fereastra ta/Spune-i cine ești” iar Paul Radu, solistul trupei Antract, a acompaniat de la microfon sutele de chitariști pentru piesa „Trebuie să crezi”. Adrian Corlaciu a cântat alături de chitariștii prezenți piesa ,,Another brick in the wall”.

Prima zi de eveniment a adus pe scenă trupe de copii din Sibiu, Iași, Craiova și Cluj, sub sloganul „Generația Rock salută Generația Folk”. Denumirea vine de la grupul Generația Folk, un grup de 35 de chitariști ce vine la Sibiu din Craiova pentru a interpreta cântece folk celebre. Aceștia au interpretat multe piese cunoscute în special generației 80, „Te salut, generație în blugi”, „Punctul pe I”, „Căciula” sau „Marșul Ardealului”.

🚩 Susținători

Cofinațat de Primăria Municipiului Sibiu

Parteneri: Takata, Fender, Marquardt, Unimat, Guitar Shop

Parteneri Media: Zile si Nopti, Sibiu100%, Tribuna, Turnul Sfatului.

Alte sugestii

Ediția VII - 2021
Ediția VI - 2020
Ediția V - 2019
Ediția IV - 2018
Ediția III - 2017