Rock the Screen - "Hansa Studios: By The Wall 1976-90"


Data și ora:
Gazdă:

Strada Pădurea Dumbrava nr. 16, Sibiu, România

Despre

Ne vedem la o seară de film în natură, în aer liber, la  #RockTheScreen din cadrul Guitar Meeting.

Vom urmări filmul documentar "Hansa Studios: By The Wall 1976-90" care prezintă experiența în studio și procesul de producție și creație a unora dintre cei mai cunoscuți muzicieni.

Locația: Sala Auditorium din Pavilionul Muzeal Multicultural al Muzeului ASTRA
 
𝗧𝗿𝗮𝗶𝗹𝗲𝗿:
youtube.com/watch?v=jijj9D9cZdw

𝗦𝗶𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀:
Puține studiouri de înregistrări din lume se pot lăuda cu lista incredibilă de muzicieni care au trecut pragul Hansa Studios. Localizat în Potsdamer Platz, la câțiva metri de Zidul Berlinului, studioul s-a situat, încă din primii ani de activitate, la granița fizică și metaforică dintre vest și est.
Aici, David Bowie a scris despre Zid în piesa „Heroes”, în timp ce Iggy Pop a înregistrat „Lust for Life” și a compus „The Passenger”, piesă ale cărei versuri sunt inspirate de călătoriile pe rutele berlineze U Bahn și S Bahn. Au urmat alți numeroși artiști internaționali de renume, printre care Depeche Mode, Nick Cave, Marillion și U2 – sesiunile de înregistrări pentru albumul „Achtung Baby” au reprezentat capitolul final al celor 20 de ani de existență Hansa Studios.
Beneficiind de acces fără precedent la artiștii, inginerii, producătorii, precum și la arhiva impresionantă a studioului, acest documentar spune povestea Hansa Studios de la începuturi, când locul era considerat o fabrică de hit-uri pop germane, până la transformarea sa într-un studio de înregistrări cu un sound definitoriu pentru o întreagă generație de muzicieni.