Concert Manifest


Data și ora:
Bilete:
10 LEI
Gazdă:

Strada Berăriei 4, Sibiu 557260, România

Despre

La fel ca în fiecare an, ziua de sâmbătă este dedicată concertului colectiv al chitariștilor, cel mai spectaculos și emoționant moment al întregului eveniment. Noua ediție va fi una mai restrânsă ca număr de participanți, din motive de siguranță, astfel că totalul chitariștilor care vor lua parte la concert a fost limitat la 300.

Pentru ediția 2020, Sibiu Guitar Meeting propune tema “Legacy”, ce invită la o celebrare a moștenirii lăsată de mai marii artiști ai muzicii rock, români și internaționali; Moștenirea - un cadou al trecutului, care ajută la crearea unui viitor mai bun.

Playlist-ul din acest an este adaptat temei și reunește o serie de 20 de cântece folk-rock etalon, care au format generații la rând. Printre acestea, regăsim unele dintre cele mai cunoscute melodii The Beatles, Pink Floyd, Guns n' Roses sau Queen, dar și Pasărea Colibri, Mircea Vintilă, Vița de Vie, Compact, Cargo, Antract sau Trooper.

În cadrul Concertului Manifest vor fi invitați o parte dintre autorii pieselor, care vor cânta pe scenă în duet cu participanții adunați în Piața Habermann. Adrian Despot de la Vița de Vie ne onorează din nou cu prezența, fiind un apropiat al evenimentului, pe care îl numește „Revoluția chitariștilor de la Sibiu”. Alături de el, vor mai veni în fața noastră Mircea Vintilă, care face parte din prima generație de artiști folk din România, Alin „Coiotu” Dincă de la cunoscuta formație rock Trooper, Emeric Imre și o serie de artiști-prieteni ai Festivalului, ce se alătură demersului în fiecare an.